Memetikai audit

A szóban forgó terület mémjeinek feltárása sajtóelemzések, memetikai mélyinterjúk, memetikai fókuszcsoportok, stb. segítségével. A mémek rendszerezése, külcsönhatásaik és terjedési mechanizmusaik feltárása, különös tekintettel a mémek jellegzetes együtteseire és torzulásaira ("mutációk") a különféle "gondolat-lényekben". A lehetséges memetikai stratégiák meghatározása.


A hálózatelemzés XXI. századi módszertana ötvözi a természettudományok és a társadalomtudományok eredményeit. Eszköztárunkkal új kommunikációs felületeket, szerkezeteket tárunk fel ügyfeleink számára. A vélemények és az üzenetek terjedése gyorsabbá és hitelesebbé válik, hiszen a közösségek természetes erőforrását, a networköt használja.

hálózatelemzés


A memetikai audit egyik fő outputja: a szóban forgó terület "gondolat-lényeit" létrehozó mémek rendszerezése: a definiáló, szimbiotikus, immunhiányos, ellenséges és parazita mémek meghatározása. A mémtérkép a memetikai marketingjavaslatok és a kreatívoknak szóló memetikai alapú briefingek kiinduló pontja és sarokköve. Egyfajta tükör és tájékozódási segédlet a felhasználó számára arról, hogy milyen mémek élnek róla a köztudatban és ezek miképpen befolyásolhatók.

mémtérkép


A gócadatbázis a hálózatkutatás legfontosabb eredménye. Azokat a hálózati középpontokat nevesítjük, aki az adott ügyfél üzenetét leghatékonyabban terjesztheti saját network-jében. A gócadatbázis lehetővé teszi a célcsoport véleményformálóinak hiteles megszólítását, segítségével folytonos és természetes párbeszéd alakul ki az érintettek között.

Gócadatbázis